Ara / 12/09/2012

Pilarín i Barcelona

 

del 19 de setembre i fins el 2 de novembre de 2012, la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona  va acollir una exposició que va fer les delícies dels més petits i de tots aquells adults que han crescut amb les il·lustracions de la dibuixant Pilarín Bayés.

Una dibuixant catalana que ha treballat durant 50 anys com la Pilarin té moltíssims lligams amb Barcelona.

L’ha viscuda com a estudiant, com a capital del seu país, com a visitant de la seva extensa família i amics i, sobretot, hi ha transportat pacientment la major part de la seva feina des de la seva petita ciutat de Vic, on la dibuixa, a la gran ciutat on creix i es fa gran la seva obra.

La Pilarin ha dibuixat Barcelona de tort i de través. L’ha interpretada amb el seu estil particular, amable, generós i carregat d’informació, talment com una fidel cronista de la ciutat.

Prop de 50 quadres amb dibuixos originals, en què Barcelona va ser el gran escenari. La majoria extrets de la col·lecció “Petites Històries” d’Editorial Mediterrània, en què es podien veure els dibuixos del llibre Petita Història de Barcelona, editada amb motiu d’aquesta exposició.

Decoraven l’exposició trenta  personatges, edificis i objectes emblemàtics de la ciutat, ampliats en grans dimensions i encunyats: els gegants, un taxi, el telefèric, la pedrera, Colom…

També es podia veure un petit audiovisual en el qual la Pilarin explicava els llocs importants per a ella d’aquesta ciutat.

Barcelona, amb la seva potència, esplendor, rebombori, ha inspirat l’artista oberta de bat a bat per entomar-la, capgirar-la i transformar-la en una altra versió d’ella mateixa, la versió de la Pilarin.

 

Sala Ciutat

Carrer Ciutat, 2

08002 Barcelona

Tel.:932 563 990

www.bcn.cat/salaciutat

Horari:            

de dilluns a dissabte, de 15 a 20h.

diumenges i festius, de 10 a 14h.

Entrada lliure