La Pilarín

Foto: Toni Anguera
Un llibre és un contenidor de paper i tinta d’alta seguretat per guardar idees, per saber, per divertir-se… Sentir-me protagonista i servidora d’aquest invent és l’impuls per continuar treballant-hi.
La Pilarín
Descarregueu-vos el PDF

Una vida dibuixant

Des de l’inici fins ara la Pilarin ha publicat més de 920 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats.

És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, i es reflecteix clarament en el gruix de la seva extensa obra. Així mateix, la seva gran qualitat artística i humana li ha permès il·lustrar qualsevol escenari, indret o personatge de tot el món i de totes les èpoques.

sports jerseys canada Men’s Arizona Cardinals Darren Fells Pro Line Black Alternate Jersey,online jerseys from china Women’s Miami Dolphins Isa Abdul-Quddus Pro Line Aqua Player Jersey Cheap Jerseys.cheap wholesale coach handbags free shipping Youth Denver Broncos Corbin Louks Pro Line Team Color Jersey,super jerseys cheap Men’s New England Patriots Josh Kline Pro Line Navy Team Color Jersey

L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i, a l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Per aquest motiu es va fer una gran exposició antològica Benvinguts al circ de la Pilarin que itinerarà per diferents ciutats.

 

Actualment

Al 2012 es va fer el llançament de la seva nova pàgina web www.pilarin.cat. A l’abril s’inaugurà l’exposició Pilarin 50 anys dibuixant per a tots al Palau Robert de Barcelona i al setembre, l’exposició Pilarin i Barcelona a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Actualment està treballant en varis projectes editorials i encàrrecs diversos. Continua en actiu dia rere dia, amb una extensa i trepidant producció artística. També està a punt de llançar una línia de merxandatge infantil.

 

Inicis

Neix a Vic el 1941, en ple franquisme. Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, que la introdueix en el món professional.

L’any 1964 publica el seu primer conte per a nens, a l’Editorial la Galera, El meu pardal i comença a col·laborar amb la revista Cavall Fort.