Feina / Llibres

Història de Catalunya, 6 volums i atles

Els 6 volums de la Història de Catalunya i l’atles tenen el seu origen l’any 1973, quan encara vivia Franco i Catalunya era un país devastat.
L’any 73 hi va haver algú que va pensar que calia fer una Història de Catalunya per als nens i nenes d’aquest país. No hi havia material en català, calia recuperar la identitat i explicar a les futures generacions qui érem.
L’editor Martín Casanovas, l’historiador Oriol Vergés i la dibuixant Pilarín Bayés van fer una Història de Catalunya que ha servit a moltes generacions de catalans per conèixer el seu país. Un país que estima i coneix els seus orígens és capaç de defensar-los.
Llibres com el de l’any 73 han donat uns fruits extraordinaris, després de quaranta anys. Han ajudat a configurar el poble que és Catalunya avui.
En el moment històric que vivim hi ha hagut algú que ha tornat a pensar que calia fer una Història de Catalunya perquè les futures generacions entenguin, coneguin i estimin el seu país, i d’aquí a quaranta anys puguin continuar vivint en llibertat segons la seva pròpia identitat.
Els nous llibres s’han fet amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de La Vanguardia i Grup 62. Amb un equip d’historiadors dirigits per Josep M. Solé i Sabaté i amb la dibuixant Pilarín Bayés i el seu equip.
Es vol que aquests 7 volums siguin una bona eina de referència, objectiva, útil i emotiva, per connectar els nens i nenes amb els seus orígens i la seva realitat.
Són 7 llibres carregats d’humanitat que impregnen la manera de fer col·lectiva d’un poble viu i palpitant que va cap al futur.