Ara / 21/03/2013

Amb barret… o sense

Si hi ha alguna cosa que faci reconeixible a la Pilarin, a part de les galtones vermelles dels seus personatges i les multituds, són els barrets amb els que sol deixar-se veure en les seves aparicions públiques.

La Caixa i Norma Editorial van presentar el llibre d’art de la Pilarín Amb barret… o sense a l’auditori del CaixaForum.

discount nfl sweatshirts Men’s Indianapolis Colts TY Hilton Nike Royal Blue Team Color Limited Jersey,wholesale china jerseys us Women’s New Orleans Saints Brandin Cooks Nike Black 50th Season Patch Game Jersey.cheap nike nfl jerseys usa Youth St Cheap Jerseys. Louis Rams Sam Bradford Nike Navy Blue Team Color Game Jersey,cheap nfl kids jerseys authentic Toddler Buffalo Bills EJ Manuel Nike Royal Blue Game Jersey,cheap chinese nhl jerseys Youth Atlanta Falcons Adrian Clayborn Pro Line Team Color Jersey

La presentació en format de tertúlia va estar dirigida pel periodista Albert Om, on l’Honorable Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura, el Sr. Jaume Giró, director executiu de ”La Caixa” i la Pilarín van indagar sobre l’art en particular i l’art en majúscules.

La Pilarin va rebre el carinyo de gairabé 400 persones que van atapeir l’auditori del CaixaForum. Entre ells, l’ex president de la Generalitat, Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrusola, a més d’editors, il·lustradors, familiars i amics.

Amb barret… o sense és un llibre de gran format i, de quasi, 300 pàgines es tracta d’una acurada edició amb llom de tela que inclou un gran nombre d’imatges fotogràfiques de la il·lustradora, referents a passatges tant de la seva vida personal com de la professional. Òbviament, l’obra inclou imatges de tots els registres gràfics que ha utilitzat l’autora fins a arribar als seus característics personatges d’ulls grans i mirada esbiaixada.

Pel que fa a la part textual, Amb barret… o sense compta amb la col·laboració de Maria Àngels Ferrer, que ha redactat la biografia i l’anàlisi de l’obra, i de Jaume Vidal, cap de Cultura d’El Punt Avui, que ha proposat Els perquès, textos breus que incideixen en aspectes puntuals de la manera com Pilarín concep la il·lustració. “Hem buscat dues aproximacions diferents a l’obra de Pilarín per oferir una visió que no sempre fos complementària, i que fins i tot pogués ser contradictòria per evidenciar la complexitat de la seva trajectòria”, explica Marga Sala.

L’obra també descobreix com l’univers de Pilarín ha pres forma, a banda dels llibres il·lustrats, en sèries de dibuixos animats, cartells, pintures, objectes de marxandatge, postals, joguines, petites escultures… “Podríem dir que al que vam fer per a l’exposició antològica ara li hem donat forma de llibre.” El llibre també fa esment al procés de treball de Pilarín, que sol començar amb una idea bàsica al cap que va desenvolupant gairebé sense dibuixos previs i sempre començant pels ulls.

Amb barret… o sense dissenyat per Sandra Penadès, inclou la traducció dels textos al castellà i a l’anglès.
Format: Cartoné amb llom de roba
Tamany: 25 x 29
Pàgines: 288
Color: Color
ISBN: 978-84-679-1170-1
PVP: 29,00 €