Ara / 16/10/2018

Llegendes de Catalunya

La Vanguardia us convida a descobrir les llegendes catalanes més populars, una col·lecció de quinze llibres per mantenir vives les tradicions de Catalunya, amb els textos de Màrius Serra i els inconfusibles dibuixos de Pilarín Bayés.

Que la cultura catalana està plena de llegendes és un fet indiscutible. Les històries de dracs, diables, cavallers i altres personatges envoltats d’una aura de misteri formen part de l’imaginari de moltes generacions. Narracions amb un peu en el passat que traslladen la història fins a l’actualitat, conjugant el que és real amb el que és fictici en relats rics i variats.

D’aquesta manera, cada història es desenvolupa en 32 pàgines atractives i visuals, tenyides, d’una banda, pels textos excellents de Màrius Serra, per la qual cosa aquesta col·lecció té un valor molt especial. Amant de les lletres i autor destacat de la literatura catalana, Serra aboca en aquestes llegendes tota la seva habilitat amb la ploma, ref lectint el domini que té sobre les paraules per narrar d’una manera clara i molt amena, i també acurada, en les històries més sensibles. Un atractiu al qual se sumen, d’altra banda, les magnífiques il·lustracions de la Pilarín, l’estil inconfusible de les quals ja ha deixat empremta en centenars de llibres i diferents generacions, ref lex de tota una vida dedicada al dibuix.

Gràcies a la fusió d’aquests dos talents, doncs, els infants (i els grans també) es podran submergir en el món dels gegants, tan arrelat en la cultura popular catalana, refrescar la història que s’amaga darrere de cada 23 d’abril o traslladar-se fins a Siurana per imaginar el salt que va fer Abdelazia amb el seu cavall.

Amb Les quatre barres i a partir del dissabte 8 de setembre, el primer lliurament es farà per només 3,95 € més el cupó del dia. A partir de llavors i cada cap de setmana, aniran estant disponibles la resta de llibres, per un preu de 6,95 € amb el cupó corresponent. L’últim lliurament es farà el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, amb Sant Nicolau, un llibre que posarà el punt final a la col·lecció desvelant la dura història que s’amaga darrere d’aquest personatge nadalenc.

Si encara no tens la col·lecció, afanya’t!

Les quatre barres
La Moreneta
La vall de Núria
El Gegant del Pi
El comte Arnau
El pont del Diable
El drac de Banyoles
El timbaler del Bruc
L’home del sac
Sant Jordi i el drac
El salt de la reina Mora
En Serrallonga
L’origen del Pirineu
L’home dels nassos
Sant Nicolau